BeActivated

Det er DIN proces

Be Activated er en filosofi, som omhandler kroppens evne til at præstere og overleve. Be Activated tilbydes som forløb á 3-5 behandlinger á 60 min.

Med Be Activated opnår du både en forståelse af hvorfor kroppen skranter, og redskaber til at rette op på problemet. Det er DIN proces som jeg støtter, hjælper og styrer ved at analysere og tolke nuværende/evt. tidligere skader og aktuelle strategier.

Til enhver handling hører en konsekvens, ja selv i de tilfælde vi vælger ikke at handle, modsvares dette også af en konsekvens. Det er derfor ret væsentligt at anerkende at hele vores liv repræsenterer en lang række af handlinger og konsekvenser, som har ført os til det sted vi er i dag. Dette afspejles i den behandlingsfilosofi hvori Be Activated praktiseres.

En lille opdigtet anekdote

Du er på ferie og får under en gåtur op på bjerget, en sten i skoen. Nu har du ét af flere valg og hvert af disse valg medfører én til flere konsekvenser.

Vi ved alle, at en sten i skoen kan være ubehageligt, og derfor kunne man vælge at stoppe op og fjerne stenen. Konsekvenserne er nok til at overskue: du bliver lidt forsinket, men det går nok, hvis du har ferie. Forsinkelsen kan betyde at du sakker bagud i forhold til dit selskab, at du mister en videre forbindelse fra toppen af bjerget eller en reservation -eller måske ikke. I hvert fald vil der være nogle, som vælger at ignorere stenen og fortsætte.

Man kan sige at stenen kun delvist kan ignoreres: En begyndende vabel vil hurtigt gøre dig opmærksom på at din hud ikke bryder sig om dit valg og din hjerne vil være nødsaget til at justere dit gangmønster så du aflaster det sted på foden, der er i kontakt med stenen. Dette kan have mere alvorlige konsekvenser. Vablen vil muligvis påvirke kvaliteten af resten af din ferie men et ændret gangmønster kan, hvis turen er lang nok, give smerter i dele af kroppen, som måske ikke var problematiske inden du tog på ferie. Disse smerter vil din hjerne forsøge at undgå ved at lave yderligere justeringer, så du fortsat kan gennemføre dele/resten af ferien. Hvis du skærer lidt ned på gangdistance og antal af ture, så kan du nok holde resultaterne af bjergvandringen i skak, men allerede nu er din krop ved at indlære et nyt bevægelsesmønster.

Mønstre og strategier

I Be Activated kaldes disse mønstre for kompensationsstrategier, men det er jo bare et mønster. Èt mønster kan være at du går lidt anderledes end du plejer. Kun lidt. Du lægger ikke selv mærke til det og det er knapt synligt for det utrænede øje.

Måske ser det sådan ud: løft ydersiden af foden lidt med dén muskel, der går fra yderside af fod til øverst på  skinneben, læg mere vægt på modsatte ben, bøj knæet lidt tidligere end du plejer, så det kan føres fremad i en lille halvcirkel (og hold evt. vejret imens, så du er sikker på at hele kroppen ved at dette er alvor…).

Alt dette styres af din hjerne; så de valg og konsekvenser er ikke nødvendigvis noget, du selv er bevidst om. Men langt senere, vil du blive bevidst om en konsekvens som fx. skinnebensbetændelse hver gang du forsøger at løbetræne, som fører til en aflyst udflugt, Det kan også vise sig som en hofteskade om 2 måneder eller en skulderskade om 5 år.

På ovenstående baggrund giver det meget lidt mening for mig at forestille mig at en størrelse så kompleks som “ondt i hoften” skulle kunne diagnosticeres og årsags-bestemmes på blot 30 minutter inkl. afklædning, behandles, påklædning og  nyaftale+afregning inden næste klient kommer ind ad døren. Hvis du er nogenlunde enig med mig i denne præmis, er du måske havnet det rigtige sted.

 

Hvad kan du forvente af Be Activated?

Be Activated udføres som behandling, vedligeholdelse af funktion og forebyggelse mod skader. Teknikkerne omfatter funktionelle styrketest, tryk på reflekspunkter og  vejrtrækningsøvelser.

Be Activated forløb starter med en 0-stilling. Dette tager typisk 3-4 timer og udføres over ca. 14 dage (4x50min. eller 3x75min.) Hermed frigøres kroppens potentiale og går fra overlevelsestilstand til præstationstilstand. Dermed opnås større velvære, fleksibilitet og lethed i bevægelser. Herefter vil de fleste være hjulpet, mens nogle har brug for yderligere få behandlinger eller træningsvejledning.

I denne proces vil nogle opleve at et eller flere steder på kroppen er særligt problematiske (smertefulde) og måske husker du selv hvilke episoder der har ført til smerten. Disse oplevelser er vigtige, da disse repræsenterer områder, der enten kan fastholde effekten af behandlingen eller tvinge dig tilbage i det mønster, som din krop har benyttet sig af hidtil.

Men det er DIN proces. Du har stor indflydelse på forløbet af din Be Activated behandling og redskaber virker kun hvis de anvendes. I denne fase vil fortsat aktivering af specifikke punkter kunne forstærke og forlænge virkningen af behandlingen, ligesom vejrtrækningsøvelser kan blive til en vejrtrækningsteknik, man på længere sigt anvender i pressede situationer. Vi hjælpes ad med at finde de kompensationsstrategier, din krop benytter sig af under pres, og finder de redskaber, du kan bruge for at bryde mønsteret.

læs mere om Be Activated v. Douglas Heel

læs mere om 0-stilling

Udtalelse fra klient: Hands-on-fys introducerede Be-activated systemet til mig, som i den grad har hjulpet mig på vej væk fra langvarige smerter i den ene hofte. Skønne lokaler, nem og tilgængelig tidsbestilling og virkelig sød og kompetent fysioterapeut, som forklarer øvelserne på en rigtig god og forståelig måde.Kunne godt lide, at man ser på hele kroppen og ikke kun det sted, skaden sidder. Jeg vil helt sikkert komme igen næste gang, jeg har brug for fys. Dog har de 3 gange virket så godt, at jeg krydser fingre for, at det ikke bliver nødvendigt. – Signe

Be Activated

Jeg tilbyder fysioterapi i forløb ud fra filosofien om at hvis du tager hensyn til din krops behov, så tager den sig af dine.

1. behandling

1150,-

75 min.normalbehandling

600,-

60 min.Et typisk forløb tager 3-5 behandlinger. Hvor du lærer at stå stærkt i din egen kerne og at få øje på hvornår du kompenserer for at præstere.

træning/brush up

400,-

30 min.Du kender din forsvarsstrategi og har brug for at omsætte teknikkerne i praksis f.eks i træningssituationer.