fbpx

Overbelastningsskader – explainer

FYSIOTERAPI med holdning

Skader som opstår langsomt over længere tid kalder vi overbelastningsskader.

Du oplever måske at skaden er opstået pludseligt, men i realiteten er det din krops måde at fortælle dig at den har haft et problem i længere tid, som den har løst så godt den kan, men nu virker den kompensationsstrategi ikke længere. Derfor får du ondt.

Det kan være resultatet af flere år med dårlig holdning, hvor skade udløses af en weekend med havearbejde. Eller 3 måneders computerarbejde fx. v. jobskifte, der overbelaster en albue, som ellers er vant til at ro kajak.

Tænkt på din skade som et stærkt reb, der gnider hen over en ujævn eller skarp kant: Der kan godt gå et stykke tid inden rebet er flosset så meget at det ikke holder, og måske er de fleste af dine dagligdags opgaver ikke så voldsomme, at du har brug for rebets fulde styrke hele tiden.

Heldigvis kan rigtig meget af kroppens væv reparere sig selv. Det har med stor sandsynlighed brug for noget hjælp, men hvis du får hjælp til at vende processen, kan du undgå at skaden udvikler sig til en grad hvor kirurgi er eneste/bedste løsning.

I Hands On -Fysioterapi får du den hjælp som giver din krop de bedste redskab til denne reparation/helingsproces. Tænk nu på din skade som et sår: Hvis du lader det være, så heler det, men er måske ikke så stærkt eller fleksibelt som det var før. Hvis du gør det du plejer, svarer det til at pille i såret, hver gang der er dannet en tynd skorpe.

Derfor er for lidt bevægelse med til at give et ringere resultat mens for meget bevægelse kan forlænge helingsprocessen. Hvis du føler dig usikker på hvordan du rammer den helt rigtige balance, kan du få hjælp af en fysioterapeut hos Hands On.