Overbelastningsskader – explainer

Skader som opstår langsomt over længere tid kalder vi overbelastningsskader.

Du oplever måske at skaden er opstået pludseligt – uden varsel. I realiteten er det nok nærmere din krops måde at fortælle dig, at den har haft en udfordring i længere tid, som er blevet for stort. En udfordring som den har løst så godt den kan med en kompensation, men nu virker den kompensationsstrategi ikke længere. Derfor oplever du nu et problem.

Nutidens arbejdsskader sker typisk i slowmotion: Det kan være resultatet af flere år med dårlig holdning, hvor skaden udløses af en weekend med havearbejde. Eller 3 måneders computerarbejde fx. v. jobskifte, der overbelaster en albue, som ellers er vant til at ro kajak. Eller bare en krop, der har fået nok. BUM!

Forestil dig din skade som et stærkt reb, der gnider hen over en ujævn eller skarp kant: Der kan godt gå et stykke tid inden rebet er flosset så meget at det ikke holder, men hvis dét objekt, som rebet skal holde, pludselig falder til jorden, skal vi nok lægge mærke til det. Måske er de fleste af dine dagligdags opgaver ikke så voldsomme, at du har brug for din krops fulde  apacitet hele tiden, men efterhånden som du slider på dine kompensationer, vil de fungere dårligere for hver gang indtil du ikke kan ignorere kroppens signaler længere.

Heldigvis kan rigtig meget af kroppens væv reparere sig selv. Det har sandsynligvis brug for noget hjælp, men hvis du får vendt processen, kan du undgå at skaden udvikler sig til en grad hvor kirurgi er eneste/bedste løsning.

I Hands On -Fysioterapi får du den hjælp som giver din krop de bedste redskaber til denne reparation/helingsproces. Tænk nu på din skade som et sår: Hvis du lader det være, så heler det, men er måske ikke så stærkt eller fleksibelt som det var før. Hvis du gør det du plejer, svarer det til at pille i såret, hver gang der er dannet en tynd skorpe.

Derfor er for lidt bevægelse med til at give et ringere resultat mens for meget bevægelse kan forlænge helingsprocessen. Hvis du føler dig usikker på hvordan du rammer den helt rigtige balance, kan du få hjælp af en fysioterapeut hos Hands On -fysioterapi.

Be Activated

Jeg tilbyder fysioterapi i forløb ud fra filosofien om at hvis du tager hensyn til din krops behov, så tager den sig af dine.

1. behandling

1150,-

75 min.normalbehandling

600,-

60 min.Et typisk forløb tager 3-5 behandlinger. Hvor du lærer at stå stærkt i din egen kerne og at få øje på hvornår du kompenserer for at præstere.

træning/brush up

400,-

30 min.Du kender din forsvarsstrategi og har brug for at omsætte teknikkerne i praksis f.eks i træningssituationer.