Fertilitets behandling

FYSIOTERAPI med holdning

Der anvendes især teknikker fra zoneterapi, nervereflexologi og akupunktur. Fertilitetsbehandling tibydes af Anette Skøtt.

British Acupuncture Council har udført et mindre litteraturstudie på mandlig og kvindelig infertilitet og har fundet, at akupunktur kan have en gavnlig effekt på fertilitet. Foreløbige studier viser, at akupunktur kan øge niveauet af testosteron, forbedre sæd mobiliteten, antallet af og kvaliteten af sædceller, samt have en gavnlig effekt på potensproblemer med baggrund i psykiske udfordringer.

Forskningen peger på mulige virkemekanismer bag effekten af akupunktur, det være sig regulering af kønshormoner og øget blodcirkulation til kønsorganerne.
PCOS er en af de hyppigste årsager til infertilitet hos kvinder. Forskningen viser, at akupunktur reducerer antallet af cyster, stimulerer ægløsning og regulerer menstruationscyklussen.
Stress, bekymringer og nervøsitet i større eller mindre omfang følger gerne i kølvandet, når ønsket om et barn ikke bliver opfyldt – sindstilstande, som ikke er fordelagtige, når en graviditet ønskes. Akupunktur har vist sig at påvirke den del af hjernen, som reducerer sensitiviteten overfor stress og smerte. Dette område fremmer ydermere afslapning og slukker lidt for den del af hjernen, som er ansvarlig for bekymringer og nervøsitet.

Kilde: Praktiserende Akupunktører

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Bonnie Kittle