Hvad er et ydernummer?

FYSIOTERAPI med holdning

Hvad er et ydernummer?

Er du træt af at blive uretfærdigt behandlet ? -Det er vi!

Derfor koster 1.gangs fysioterapi hos os nu helt ned til 300,- dkk.*

Du kan med fordel booke en 1.gangs fysioterapi, hvis din skade er ny. Det betyder at vi ikke allerede har behandlet den samme skade hos dig på klinikken indenfor de seneste 3 måneder. En færdigbehandlet skade, som blusser op igen senere, eller en skade du har fået behandlet i andre klinikker kan også hos os kvalificere til en 1.gangs fysioterapi.

Vælger du at genbooke og betale din næste behandling inden du forlader klinikken, opnår du en rabat på 100,- ellers koster din behandling 400,- og nu skal vi forklare dig hvorfor:

Et ydernummer kan sammenlignes med en kontrakt mellem staten og knapt 30% af Danmarks fysioterapeuter (af den andel, som arbejder på en privat klinik).* Antal af ydernumre og er baseret på det behov Danmarks befolkning skønnedes at have haft pr. region i 80’erne, men befolkningens behov for fysioterapi og antallet at autoriserede fysioterapeuter er steget noget siden da…det er antallet af ydernumre ikke. Disse kan kun erhverves ved køb af et eksisterende nummer.

Hvis du får en skade er du, med dit gule sundhedskort, dækket af den offentlige sygesikring. Når din læge henviser dig til fysioterapi, betaler staten ca. 39% af regningen. Vi ærgre os over at dit tilskud kun udbetales hvis du besøger en fysioterapeut med et offentligt ydernummer i stedet for at følge DIG til dén fysioterapeut, du helst vil arbejde med. Dette begrænser din mulighed for at vælge hvem du vil behandles af, og giver en skæv opfattelse af prisforskelle hos klinikkerne. Måske tror du derfor fejlagtigt at en autoriseret fysioterapeut uden ydernummer er mindre “rigtig” end dem, som har et. Nystartede fysioterapeuter har dertil vanskeligt adgang at give behandlinger med tilskud fra det offentlige, hvis de ikke “lejer” adgangen hos en allerede etableret klinik. Det synes vi er uretfærdigt.

Med ydernummeret følger også nogle restriktioner. Da staten betaler en del af gildet, bestemmer Sundhedsstyrelsen rammerne for behandlingen; f.eks. indhold, længde, mængde og type af behandling. Dette betyder at en 1.gangs behandling hos nogle klinikker er helt ned til 30 minutter inkl. afklædning/påklædning og betaling. Samtidig sikrer ydernummer-systemet en jævn strøm af patienter til ydernummer-klinikkerne, hvilket du kan opleve i form af øget ventetid. Hos Hands On – fysioterapi kompenserer vi for denne forskelsbehandling, ved en ekstra god pris på 1. konsultation og højt fagligt serviceniveau.

  • Hos Hands On – Fysioterapi er 25 minutter en kort behandling, og 50 minutter er en normal behandling. Dette giver tid til fordybelse, grundighed og ro. Vi tager os tid til at forklare og sikre os at du er en del af din egen behandling.
  • Hos Hands On – Fysioterapi er der kort fra tanke til (be-)handling og med både aften- og weekendåbent er det muligt at starte en fysioterapeutisk behandling kort tid efter dit behov opstår.

Hands On – Fysioterapi har ikke ydernummer, og derfor er det svært for dig at vurdere om du får den samme ydelse for dine penge. For bedre at kunne sammenligne vores arbejde direkte med ydernummer-klinikkerne. Giver vi dig mulighed for at prøve vores fysioterapi til en pris, der kan konkurrere –

*Ved bestilling af “1.gangs fysioterapi” til 400,- dkk får du uddelt opmærksomhed i 50 min. Hvis du vælger at fortsætte behandlingen hos os, giver vi dig yderligere 100,- rabat, når du booker og betaler din næste tid inden du forlader klinikken. (standardpris for 50 min. er 550,-dkk).

– Det synes vi er mere retfærdigt.

 

 

 

 

 

 

*data i denne post er hentet fra opslag på Danske Fysioterapeuters hjemmeside.

foto af Fabian Blank, unsplash